Roliga aktiviteter på en 50 års fest

Aktiviteter till 50 årsfesten

Ska du vara värd för en 50-årsfest men inte riktigt kan komma på vilka lekar eller spel du och gästerna kan roa er med? Perfekt, för här kommer några roliga idéer!

Några av de följande lekarna eller aktiviteterna för en 50-årsfest kräver förberedelser, men de kommer att vara värda besväret. Din hedersgäst och de andra festdeltagarna kommer att få en rolig kväll och skapa minnesvärda upplevelser och erfarenheter tillsammans.  

Historieleken

Gör lite research och identifiera ett tiotal stora händelser som inträffat under hedersgästens liv. Hitta en bild på internet och skriv ut den tillsammans med en kort beskrivning av händelsen. Ge tre olika alternativ över vilket datum händelsen inträffade. En skall vara korrekt och de andra felaktiga. Placera dessa bilder runtom på festen, fäst dem på väggarna eller lägg på borden. Ge gästerna något att skriva ned sina svar på och låt dem sedan gå runt och hitta de olika händelserna och gissa rätt datum. Man kan också göra frågor om filmer, låtar, katastrofer, kändisdödsfall, sportevenemang… Var kreativ.

Sanningsleken

Dela ut pappersark och låt gästerna skriva ner något galet eller utflippat som hänt dem i deras liv – ju roligare och galnare desto bättre. Samla sedan in alla papper och låt någon läsa upp dem. Sedan kommer ni att få en rolig stund när ni försöker gissa vem som skrivit vilken sanning.

Gissa priset

Det här är en rolig lek som låter de äldre gästerna transporteras bakåt i tiden för en stund. De yngre gästerna tycker oftast att det är roligt och kan bli väldigt förvånade och överraskade. Det kommer att kräva lite förberedelser och efterforskning, men det är verkligen värt ansträngningen. Hitta och undersök 10 till 15 prylar som var populära för femtio år sedan. Det är särskilt roligt om dessa prylar inte längre finns att få tag på eller är föråldrade. Ta reda på hur mycket dessa produkter kostade för femtio år sedan. Som till exempel en biobiljett 1,50 kr, ett glas mjölk 20 öre, en skrivmaskin 70 kr, ett hus med tre sovrum 75 000kr. Låt gästerna gissa vad sakerna kostade då. Den som kommer närmast vinner. Passar bäst att göra lagvis.

“Det här är ditt liv”

Det här är kanske inte direkt en lek, men något som kan vara härligt att göra på ett 50-årskalas. Skicka en förfrågan till gästerna med inbjudan och be dem att skriva om något som har hänt, eller rent om som de var med när det hände, i födelsedagsbarnets liv. Låt dem skicka in texten när de OSA:r. Läs sedan upp dem på festen. Påminn dem om att det är tänkt att hylla födelsedagsbarnet, inte “roasta” det.

“Vem är jag?”

Det här kan vara en rolig “isbrytare” för gästerna för att få alla lite varma i kläderna och börja prata med varandra. Du kan i förväg göra namnlappar med exempelvis olika kändisar, superhjältar eller fiktiva karaktärer. När gästerna anländer får de en namnbricka. Sedan kan varje gäst ställa frågor till de andra gästerna för att försöka lista ut vem de är. De kan bara ställa ja- eller nej frågor. När de gissat rätt om vem dem “är” får de bära sin namnskylt frampå sin skjorta eller blus.