Planera den Perfekta 50-årsfesten

för en lyckad 50 årsfest

Det behöver inte vara svårt att anordna en 50-årsfest. Dock så är det ett väldigt viktigt tillfälle och du vill att festen ska bli så bra som möjligt. Här följer en stegvis plan, vilken gör att det blir lätt, roligt och minnesvärt att anordna en 50-årsfest.

50-årskalas – En stegvis plan för att anordna den perfekta 50-årsfesten

Först måste du bestämma vilken budget du ska ha. Det är just där som de flesta gör det största misstagen vid planeringen av en fest. De börjar med bra idéer, skapar åtaganden och märker halvvägs igenom planeringen att de börjar få slut på pengar och måste då ta genvägar. Besluta alltså först hur mycket du kan spendera.

tårta till 50årskalaset

Därefter, tänk på hedersgästen. Är personen livlig eller mer avslappnad? Kommer personen att bli nöjd med en storslagen fest med många gäster, en överraskningsfest eller vill den bara ha en enkel och lugn fest?

Med avseende på hedersgästen, besluta vilket tema festen ska ha. Efter temat har beslutats om tar allt annat vid. Idéer för teman vid 50-årsfester inkluderar följande: Kasinokväll, Mexikansk Fiesta, Hawaiiansk Luau, Minnen Från Förr, Grillning, Formell Fest med Svart och Vit Klädsel, Öl- och Vinprovning, Mordmysterium, Säckhoppning, Grease-fest (ja, även vuxna gillar detta!).

Kanske vill du att evenemanget ska hållas på en rolig plats som en basebollmatch, amerikansk fotbollsmatch, hästkapplöpningsbana, fotbollsmatch eller basketmatch. Återigen, håll i åtanke vad hedersgästen gillar.

Hyra limousine

Du kan även hyra en limousin för att åka runt och besöka och äta på olika restauranger. Besök olika ställen för förrätt, huvudrätt, efterrätt för att eventuellt avsluta med dans på slutet.

När temat har bestämts, behöver du bestämma var festen ska hållas. Blir det i ditt hem, en väns hem, en hyrd lokal eller en allmän plasts, såsom en park?

Festinbjudningar

Nu är det dags att designa festinbjudningar för 50-årsfesten. Det finns ett flertal mallar du kan hitta online och arbeta ifrån själv, eller så kan du besöka en lokal affär som utför professionella jobb för just detta syfte.

Sedan är det dags att bestämma vilka gästerna ska bli. Om det inte är en överraskningsfest är det alltid bäst att fråga hedersgästen vilka den vill bjuda in. Beroende på festens tema bör du tänka på att bjuda in folk som fungerar bra ihop.

Mat och dryck för en 50 årsfest

Tänk sedan på hur mat och dryck kommer hanteras. Kommer du som värd ordna mat och dryck eller kommer du att anställa en cateringfirma. Vilken mat och dryck ska du servera?

Det är en bra idé att rita en liten karta över hur allting kommer att gå till på festen. Identifiera platser för baren, maten, dansgolvet och underhållningen. Tänk på lokalen och hur allting ska flyta på så att allting kommer att fungera.

Behöver du hyra utrustning såsom stolar, bord, bar och dansgolv? Hitta de rätta leverantörerna i god tid som passar din budget. Se till att de är pålitliga och kolla närmre på deras referenser.

Kommer du att anordna underhållning och lekar för gästerna? Fundera ut hur detta kommer att fungera för festen och arrangera allt i god tid som anses nödvändigt.

Besluta även om vilka dekorationer du kommer använda och var du kan köpa dem för bäst pris. Köp dem i god tid och vänta in till sista minuten. Om festen hålls på kvällen och utomhus, se till att du skaffar tillräckligt med ljusanordningar och även värmeapparater ifall det blir kallt.

Slutligen, tänk igenom dagen för festen och skapa en lista över vad som kommer hända. Gör detta flera dagar i förväg. Dagarna innan festen kan du kryssa av varje del av listan som har slutförts.

Följ dessa steg och din 50-årsfest kommer säkerligen bli den roligaste och mest minnesvärda evenemanget någonsin.